Bijscholing dag Uiterlijke Verzorging bij kanker

Ook nieuw bij de Huidexpert Club!

Word ook een gespecialiseerde schoonheidsspecialist voor de oncologische huid!

Heb jij in de afgelopen jaren (van 2011 tot 2018) de workshop uiterlijke verzorging bij mensen met kanker gevolgd? Dan is deze bijscholingsmodule van 1 dag heel belangrijk voor jou.

Sinds 2021 is er een nieuwe geactualiseerde versie ontwikkeld die ertoe heeft geleid dat de 2-daagse workshop Uiterlijke Verzorging bij kanker is uitgebreid naar de 5-daagse Specialisatie Uiterlijke Verzorging en massage bij de oncologische huid. 

Wat is het verschil tussen de workshop van 2 dagen uit het verleden en de Masterclass
Je mist twee belangrijke onderwerpen namelijk 1. Huidproblemen bij medische behandelingen van kanker (docent Reiny Metz) en 2. Kwalijke of schadelijke stoffen die niet geschikt zijn voor de kwetsbare huid (docent Marieke Schutte).

Beide onderwerpen zijn nu ondergebracht in deze Bijscholingsdag Uiterlijke Verzorging bij kanker. Voor deze bijscholingsmodule zijn 6 studiepunten aangevraagd bij het Skin Register.

Na het volgen van deze bijscholing kun je je laten registreren bij de Stichting Look Good Feel Better (LGFB) waardoor de consument met een druk op de knop jou als gespecialiseerde schoonheidsspecialist voor de oncologische huid kan vinden.

Deze 1 daagse training wordt verspreid over de dag gegeven door 3 docenten te weten Mary Faber, Reiny Metz en Marieke Schutte.

LEERDOELEN

Na afloop van de presentatie is de cursist in staat om:

  • Uit te leggen waarom de intake zo belangrijk is
  • Minimaal 3 medische behandeltrajecten te benoemen
  • Minimaal 3 bijwerkingen op de huid te benoemen
  • Moet de cursist weten wanneer ze kan en mag behandelen en wanneer de cliënt terug te sturen naar de arts
  • Uit kunnen leggen waar de behandeling in de salon uit bestaat.

INHOUD TRAINING

  • Er wordt uitgelegd wat kanker is en welke huidproblemen bij welk medisch traject voorkomen
  • Er wordt ingegaan op verschillende huidproblemen en hoe hiermee om te gaan in de salon.
  • Er wordt toegelicht hoe belangrijk en intake is: waar bevindt een patiënt zich in het medisch traject.
  • Er wordt geleerd hoe verschillende huidproblemen te behandelen in de salon, wat mag wel en wat mag niet.

Tijdens de training wordt er een interactieve deelname van de cursisten gevraagd door middel van vragen en discussie.

Programma

10.00 -13.00 uur Reiny Metz: we behandelen wat valt onder de competentie van de schoonheidsspecialist en wat niet

13.00-14.00 lunch pauze

14.00-17.00 uur Marieke Schutte kwalijke stoffen: we bespreken welke stoffen zijn schadelijk (kwalijk) voor de kwetsbare huid

Aanmelden

Data en tarief

Woensdag 11 sept 2024

Lid € 210 Geen lid € 285

Aanmelden

Belangrijke informatie

Locatie: Huidexpert Club, Nieuweweg 109, 3765 GC in Soest.

Trainer: Mary Faber, Marieke Schutte (schoonheidsspecialist en auteur van Lexicon van Cosmetische Ingrediënten) en Reiny Metz (schoonheidsspecialist en gespecialiseerd in oncologische patiënten).

Tijd: Je wordt verwacht tussen 9.30 en 10 uur; omstreeks 16.30-17.00 uur zal de dag eindigen.

Inclusief: Gebruik koffie/ thee, lunch, gebruik scholing- en trainingsmaterialen en diverse formulieren

Duur van de training:

1 dag (9:30 tot 17:00 uur) inclusief lunch

Groepsgrootte:

Maximaal 8 deelnemers

Niveau:

Gediplomeerd schoonheidsspecialist met minimaal niveau 3

Docent Reiny Metz

Ik woon in Amstelveen alwaar ik mijn salon heb maar ik ben begonnen als verpleegkundige. Ik heb in Nederland mijn opleiding gedaan en gewerkt als waarnemend hoofd. Daarna ben ik naar Engeland verhuisd en daar het Britse diploma gehaald.

Na een aantal jaren was ik toe aan iets nieuws. Ik ben voor de KLM gaan vliegen als stewardess en naast het vliegen gaf ik EHBO- les aan cabinepersoneel. Dit heb ik 16 jaar gedaan.

Op latere leeftijd heb ik de opleiding gevolgd tot schoonheidsspecialist en ik heb me gespecialiseerd in de uiterlijke verzorging bij oncologische patiënten.

Sinds 18 jaar werk ik 1 dag in het VU MC op de afdeling Hematologie. Ik werk daar met kankerpatiënten. Tevens geef ik de workshops voor Look Good Feel Better in het AVL en Ziekenhuis Amstelland.

Docent Marieke Schutte

Nadat ze opleiding schoonheidsspecialist voltooid had, heeft ze gekozen voor een carrière in de Public Relations. Een brand maakte daar in 1994 een eind aan en zadelde haar op met een probleemhuid. Tijdens het langdurige genezingsproces ging ze voor zichzelf onderzoeken welke cosmetica-ingrediënten haar huid optimaal zouden verzorgen.

Gebleken was, dat de producten die zij altijd gebruikt had, geen of zelfs nadelige effecten op haar beschadigde huid hadden. Ze heeft toen haar oude studieboeken weer ter hand genomen en is zich gaan verdiepen in de samenstelling van cosmeticaproducten. Omdat daarin de sleutel ligt tot een optimale huidverzorging besloot ze die kennis te delen met lotgenoten en heeft ze het Lexicon van cosmetische ingrediënten geschreven.

Uiteindelijk bleek de vakwereld van schoonheidsspecialisten en huidtherapeuten grote belangstelling voor het boek te hebben met tot gevolg dat er in 2017 de 7e editie is verschenen waarin 12.000 ingrediënten beschreven staan. Momenteel is zij drukdoende om het boek te digitaliseren. Naar schatting zullen dan ruim 24.000 cosmetische ingrediënten beschreven zijn.

Aanmelden