Patricia Werkman

Deze gepassioneerde vakvrouw heeft heel veel ervaring op het gebied van gespecialiseerde huidbehandelingen. Als Huidexpert leert Patricia je stap voor stap de kneepjes van het vak, deelt ze haar kennis en begeleidt ze iedere deelnemer voor, tijdens en na de training en in elk proces.

Patricia is:

 • Trainer bij de Huidexpert Club
 • Eigenaresse van een schoonheidssalon in Kampen
 • Coach / aanspreekpunt tijdens én na de training
 • Lid van Netwerk Oncologie Regio Kampen/Zwolle
 • Instructeur bij ROC Landstede in Zwolle (2003-2006) voor regulier en volwassenen onderwijs, lid van de Onderwijs Adviesraad  (2011-2015)
 • Gastdocent ROC Landstede Zwolle 

 

Mary Faber

Als gediplomeerd schoonheidsspecialist en tot voor kort eigenaar van een eigen schoonheidsinstituut; meer dan 40 jaar met meerdere medewerkers en vestigingen. Ze is geen onbekende voor menig schoonheidsspecialist: zo was zij bestuurslid ANBOS (1999-2006) en jaren workshopleider en is ze werkzaam in een centrum voor mensen met kanker en organiseert al jaren vak inhoudelijke trainingen voor collega’s.

Mary is verbonden aan een centrum voor mensen met kanker als oncologisch schoonheidsspecialist.

Haar lijfspreuk letterlijk uit haar hart: van patiënt naar cliënt.

Mary is:

 • Trainer en organisator van diverse speciale vak trainingen
 • Meer dan 25 jaar gespecialiseerd in huidverzorging bij kanker
 • Verbonden aan een centrum voor mensen met kanker als schoonheidsspecialist

Ria van Tol

Ria is na een jarenlange eigen schoonheidssalon in Almere inmiddels meer dan 25 jaar expert in communicatie en sales. Ben je op zoek naar manieren om je bedrijf te laten groeien,  je managementresultaten te verbeteren of je verkoopresultaten te verhogen dan ben je bij haar aan het juiste adres.
Haar passie is je te helpen om succesvol te worden in klantcommunicatie en verkoop!

Ria is:

 • Eigenaar van Commercium in Almere
 • Trainer van diverse speciale vaktrainingen
 • Gespecialiseerd in het adviseren, begeleiden en trainen van ondernemers, managers en salesmensen.

Jeffrey van Dooijeweerd

Jeffrey is marketeer en ondernemer met jarenlange ervaring in zowel on- als offline media. Ben je op zoek naar meer bezoekers of je website, of wil je potentiële clienten bereiken via traditionele media, dan ben je bij Jeffrey aan het juiste adres.

Jeffrey is:

 • Eigenaar van Reclamebureau Colormedia
 • Ondernemer in o.a. IJskarretje.com en Oliebollenkoerier.nl

Désirée Groen

Na het doorlopen van de sportacademie werkte zij jaren in het MBO als docent bewegingsonderwijs. Daarna volgde zij diverse opleidingen: Voetreflex- tot Massagetherapeut en Oedeemtherapeut aan de Dr. Vodderacademie in Oostenrijk. De afgelopen 25 jaar is zij actief als therapeut, docent, assessor en als promotor voor de Manuele Lymfedrainage in Nederland en vervaardigde zij lesmateriaal voor de opleiding Lymfetherapie.

Op het gebied van de Manuele Lymfedrainage heeft vooral het brede toepassingsgebied buiten de oncologie haar grote interesse, wat in Nederland nog relatief onbekend is. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om stressreductie, weefselherstel, pijnbestrijding en weerstandsverbetering.

Onlosmakelijk verbonden met Manuele Lymfedrainage is Lymftaping, dat de laatste jaren ook in Nederland meer en meer wordt toegepast. Zowel in de opleidingen MLD als in het therapeutisch handelen komt deze vorm van elastisch tapen uitgebreid aan de orde.

Désirée is:

 • Oedeemtherapeut en massagetherapeut met als specialisatie Manuele Lymfedrainage en Lymftaping
 • Docent en therapeut met een eigen praktijk in Leidschendam
 • Docent Lymfetherapie bij Myos Opleidingen te Utrecht en de Specialisatie MLD hals/gezicht voor schoonheidsspecialisten bij ANBOS

Marianne van den Broek

In 1982 gestart met de opleiding tot schoonheidsspecialist waarna allerlei opleidingen binnen deze branche volgden tot met de diverse specialisaties en HBO medische Basiskennis.

Een leven lang leren is op haar van toepassing.

Speerpunt is acne in al haar facetten.

Om de zin en onzin over acne en huidverbetering goed te scheiden is kennis en kunde noodzakelijk.

Voortschrijdende inzichten noodzaken de schoonheidsspecialist hun kennis bij te schaven teneinde de praktijk op een juiste manier toe te passen.

Activiteiten:

Van 2001 tot 2010 bestuurslid ANBOS als vicevoorzitter, secretaris-penningmeester.

Van 2010 – 2017 docent acne nascholing ANBOS.

Van 20001 – 2020 Docent bij diverse scholen en ondernemingen.

Marianne is:

 • Voorzitter jury Beauty Award
 • Bestuurslid CIDESCO sectie Nederland
 • Examinator KWC

Isabel Muñoz

Deze ervaren vakvrouw heeft ruime ervaring als docent praktijk schoonheidsverzorging bij particulier en Mbo onderwijs van zowel MBO-3 als MBO-4 niveau, onder andere Shiatsu, huidverbeteringsmassage, aroma en thalasso.

Sinds 2018 geeft Isabel docententrainingen en was tot voor kort docent nascholing bij ANBOS  

Vanaf 2002 assessor en sinds 2021 lid van de vaststellingscommissie bij Visavi.

 • Assessor/ examinator bij Kwc sinds 2010
 • Assessor/ examinator bij TCI sinds 2015
 • Assessor/ examinator bij Visavi sinds 2021
 • ANBOS nascholingsdocent huidverbeteringsmassage, bindweefselmassage, pincements, shiatsu (van 2019 tot juni 2022)
 • 2007 eigen schoonheidssalon

Irene van Duuren

Deze ervaren vakvrouw heeft ruime ervaring met alle huidbehandelingen en is in het bezit van veel specialisaties. Zo weet zij ontzettend veel over huidoneffenheden en is zij ook gespecialiseerd in diverse massage technieken. Als huidexpert leert Irene je de kneepjes van het vak, deelt ze haar kennis en begeleidt ze haar deelnemers in het proces.

Irene is:

 • Docent niveau 3 en 4 (privé) tot 2018

 • Assessor KWC en nascholingsdocent ANBOS tot 2018

 • Trainer bij de Huidexpert Club

 • en coach; zowel voor én na de training

 

 

Ahmet Turkkani

Ahmet Turkkani is een befaamde en enthousiaste huidspecialist die al meer dan 20 jaar actief is binnen de internationale skincare industrie. Zijn doel is de consument bewust maken van wetenschappelijk onderbouwde behandelingen, producten en resultaten waarbij vooral ook de professionele behandelingen centraal staan.

Geïntrigeerd door de wereld van schoonheid in het breedste zin heeft hij van jongs af aan interesse in de beautywereld. Al snel was hij betoverd door de functie en werking van de huid en de verzorging daarvan. Hij nam geen genoegen met enkel de informatie vanuit de opleiding tot schoonheidsspecialist en is zelf de diepte ingegaan qua kennis en kunde binnen huidverbetering en anti-aging. Acne, pigmentvlekken, rosacea of rimpels: hij wou precies weten van het ontstaan maar vooral het behandelen daarvan.

De illusie achter de cosmeticawereld heeft hem gevormd in veel opzichten en dankzij zijn toewijding aan de huid en haar functie staat hij waar hij nu is. Na veel uiteenlopende trainingen gevolgd en nog meer trainingen gegeven te hebben, zijn kennis te mogen delen en de strijd met kanker overleefd te hebben is de illusie binnen de cosmeticawereld ver te zoeken bij hem.

Hij is dankbaar No Nonsense Beauty op te zetten om skincare in een positief daglicht te zetten waarbij het draait om professionele salonbehandelingen, haalbare resultaten en de daarbij behorende wetenschappelijk onderbouwde producten. Zijn doel hierbij is de consument op weg te helpen naar de juiste behandeling en daarbij behorende producten zonder teleurstellingen.

Ahmet is:

 • Meer dan 20 jaar huidspecialist
 • Gespecialiseerde trainer voor huidverbetering en anti-aging
 • Eigenaar van No Nonsense Beauty in Amsterdam

Kathinka Steenbak

Kathinka heeft sinds 1990 een praktijk voor cosmedische huidzorg. Na de middelbare school heeft ze eerst een analistenopleiding gevolgd maar haar hart lag toen al bij de huidzorg. Na het afronden van STIVAS A, B en medische voetverzorging is ze haar praktijk gestart.

Al snel liep ze tegen bepaalde beperkingen aan en vond de kennis ze destijds had niet toereikend. Vanuit interesse is ze zich blijven ontwikkelen middels het volgen van opleidingen, waaronder de HBO medische basiskennis, een holistische leefstijl opleiding en diverse specialisaties zoals o.a. Micro-Needling, chemische peelings en het verwijderen van huidoneffenheden.

Door zowel bovenhuids (!) als onderhuids te kijken vanuit een holistisch benadering is ons vak nog mooier geworden en kan ze haar klanten beter van dienst zijn.

Gedurende 15 jaar heeft ze haar kennis en ervaring als docent gedeeld met collega’s in ons vakgebied.

Haar kracht ligt in het analyseren en beoordelen van cosmetica op inhoud en waarheid, en in de aanpak van laaggradige ontstekingsziekten.

‘Met veel plezier verwijder ik huidoneffenheden maar ik vertel je nog liever hoe je deze kunt voorkomen’.