Huidverbeteringsmassage

De Huid Verbeterende massage (afgekort HVM) is een combinatie van twee verschillende massages: 1. Bindweefselmassage en 2. Pincementmassage.

  1. Bindweefsel Massage

De cosmetische bindweefselmassage verbetert de huidstructuur. De massage activeert cel vernieuwing. Tijdens de bindweefselmassage prikkel je de bindweefselcellen –fibroblasten- en hierdoor gaat het lichaam sneller collageen en elastine aanmaken.

Daardoor ontstaat een betere doorbloeding, de huid wordt steviger en krijgt een frisser aanzien. Ook worden werkstoffen uit de huidverzorgingsproducten beter opgenomen.

  1. Pincement Massage

De pincementmassage is een reflectorische massage, zenuwuiteinden in de huid worden geprikkeld, hierdoor wordt de spanning in de zenuwuiteinden in balans gebracht.

Deze massage beïnvloedt direct het zenuwstelsel en indirect de bloed- en lymfestroom. Door deze massage wordt het regulatiesysteem van het lichaam geactiveerd, zodat direct een verbetering optreedt van alle huidfuncties. Het herstel van de huid wordt gunstig beïnvloed.

Vervolg Pincement Massage.

Dit is een massage methode ontwikkeld door de Franse arts Dr. Jacquet. Hij ontwikkelde deze methode in zijn instituut voor Dermatologie. Hier behandelde Dr. Jacquet huidziekten, huidafwijkingen en littekenweefsel met deze door hem ontwikkelde techniek. Mevrouw Adry Hermans bracht deze techniek naar Nederland.

Later kreeg men inzicht in de neuro reflectorische werking van de bindweefseltechniek waartoe de pincement massage behoort. De pincement massage is een reflectorische massage, de zenuwuiteinden worden in de huid geprikkeld, hierdoor wordt de spanning in de zenuwuiteinden gereguleerd d.w.z. in balans gebracht.

Het beïnvloedt direct het innervatiesysteem en indirect de bloed- en lymfestroom. Door deze massage wordt het regulatie systeem van het lichaam geactiveerd, zodat direct een verbetering optreedt van alle huidfuncties: het bindweefsel, de werking tussen corium en epitheel, de elasticiteit van de bloedvatwanden, de werking van de klieren en de chemische huishouding (en daardoor wordt de regeneratie van de huid gunstig beïnvloed). Een verbetering van het bindweefsel wordt bereikt.

Deze anti-aging massage is uitermate geschikt voor:

  • verslapte huid
  • atrofische huid
  • slecht doorbloedde huid

Programma.

Dag 1:

Theorie wat is Bindweefsel, zenuwstelsel, het doel van de bindweefselmassage en het doel van de pincementmassage.

Praktijk: aanleren van:

-bindweefselgrepen (huidtechnieken, overgangstechnieken, gewebswasche, diepere technieken).

-pincementtechnieken (diepere, middeldiep en oppervlakkig).

Dag 2:

Theorie: effecten huidverbeteringsmassage, Fehl-reactie, informatie cliënt, indicatie en contra-indicatie, kuur.

Praktijk:

-herhalen bindweefselgrepen en pincementgrepen

-segmentaal onderzoek rug met gezichtsmassage evt. hoofdmassage.

Aanmelden voor deze training

Data en tarief

Datum: Dinsdag 11 oktober en dinsdag 1 november 

 

Lid € 375 geen lid € 525

Duur van de training:

2 dagen (10:00 tot 16:30 uur) inclusief lunch

Groepsgrootte:

Maximaal 6 deelnemers

Niveau:

Gediplomeerd schoonheidsspecialist met minimaal niveau 3

Trainers

Isabel Muñoz is de docent voor deze specialistische training.

Deze ervaren vakvrouw heeft ruime ervaring als docent praktijk schoonheidsverzorging bij o.a. opleidingsinstituut Kosmeoo uit Apeldoorn en is docent vanaf 2018 van zowel MBO-3 en MBO-4 niveau, onder andere richting shiatsu, aroma en thalasso.

Sinds 2018 (tot juni 2022) geeft Isabel ook docententrainingen en ze was tot voor kort docent bij Anbos. Ook is ze sinds 2017 assessor bij Visavi en sinds 2021 lid van de vaststellingscommissie bij Visavi.

  • Assessor/ examinator bij TCI sinds 2015
  • Assessor/ examinator Kwaliteitscentrum (van 2010 tot juni 2022)
  • ANBOS nascholingsdocent bindweefselmassage, pincements, shiatsu (van 2010 tot juni 2022)
  • Sinds 2007 eigen schoonheidssalon