MASSAGE NERVUS VAGUS

Terug naar onze Fabrieksinstelling

Waarom hebben onze behandelingen lang niet altijd het resultaat dat we verwachten, wat is de rol van de Nervus Vagus hierin en hoe kunnen we dit belangrijke zenuwnetwerk versterken met adviezen, (adem)oefeningen en milde massages op gezicht en lichaam?

Steeds meer mensen staan voortdurend “aan” en hebben grote moeite om te vertragen en te ontspannen. De duizelingwekkende hoeveelheid prikkels die we dagelijks op ons afgevuurd krijgen en ons hoge levenstempo vormen een grote belasting voor de Nervus Vagus, de grote “regelaar” van ons Parasympatische zenuwstelsel. Daardoor komen herstel en regeneratie in de verdrukking, raakt het organisme uiteindelijk uitgeput en ontwikkelen er zich allerlei klachten en ziektes.

Een overprikkelde Nervus Vagus heeft ook nadelige gevolgen voor de conditie van de huid, ons grootste orgaanstelsel, waardoor behandelingen en producten minder effectief zijn.

Inhoud van de Specialisatietraining

In de ochtend wordt de werking van het vegetatieve zenuwstelsel en in het bijzonder de Nervus Vagus behandeld. We kijken naar oorzaken van verstoringen tussen het Sympatische en Parasympatische zenuwnetwerk en naar de gevolgen hiervan voor lichaam en geest. Vervolgens bespreken we mogelijkheden om de Nervus Vagus te versterken en doen we een paar simpele oefeningen die daarbij kunnen helpen.

In de middag staat een speciale manier van masseren centraal die effectief is gebleken voor het versterken van de Nervus Vagus en daarmee de balans in het vegetatieve zenuwstelsel te verbeteren. Er bestaat géén “Nervus Vagus massage”, maar veel bestaande massagetechnieken kunnen op een aangepaste manier worden uitgevoerd om het gewenste resultaat te bereiken.

We gebruiken technieken uit o.a. de klassieke massage, de bindweefselmassage en de acupressuur, sommige zullen bekend zijn, andere zijn nieuw. We werken op hoofd/gezicht/schouders/ rug/hand/onderarm. De technieken kunnen goed geïntegreerd worden in bestaande behandelingen, maar ook als losse, zelfstandige behandeling uitgevoerd worden. Altijd rustig uitgevoerd en afhankelijk van de belastbaarheid van de cliënt!

De specifieke manier van werken heeft ook een prettig effect op de behandelaar, er ontstaat een heilzaam gevoel van FLOW!

Vind je het leuk om in massages je handen anders te leren gebruiken en heb je affiniteit met een rustige, pijnvrije manier van werken? Wil je graag wat doen aan de basis van veel problemen en klachten? Dan is deze trainingsdag Nervus Vagus een aanrader!

De training wordt gegeven door Désirée Groen, massagetherapeut met veel ervaring in stressregulatie.

Aanmelden voor deze training

Data en tarief

Vrijdag 17 januari 2025

Geen lid € 170, Lid € 170

Na deelname ontvangt de deelnemer een certificaat.

Belangrijke informatie

Locatie: Huidexpert Club, Nieuweweg 109, 3765 GC in Soest.

Tijd: Je wordt verwacht tussen 9.30 en 10 uur; omstreeks 16.30 uur zal de dag eindigen.

Inclusief: Gebruik koffie/ thee, lunch, gebruik scholing- en trainingsmaterialen en diverse formulieren

Duur van de training:

1 dag (9:30 tot 16:30 uur) inclusief lunch

Groepsgrootte:

Maximaal 8 deelnemers

Niveau:

Gediplomeerd schoonheidsspecialist met minimaal niveau 3

Trainer

Docent tijdens deze training is Désirée Groen, opgeleid als oedeemtherapeut aan de Dr. Vodderacademie in Oostenrijk en al ruim 25 jaar actief in “de lymfe” binnen het vakgebied van de schoonheidsverzorging als trainer, assessor en gastspreker.