Masterclass Bindweefselmassage voor gevorderden.

Voor deelname aan deze Masterclass is een diploma of certificaat van Bindweefselmassage/ Huid verbeterende massage een vereiste.

Bindweefselmassage voor gevorderden.

De bindweefselmassage heeft verschillende effecten op het gezicht, zoals het stimuleren van de doorbloeding en stofwisseling van het bindweefsel, het verbeteren van de elasticiteit en stevigheid van de huid en het bevorderen van de afvoer van afvalstoffen. Ook kan deze massage zorgen voor ontspanning van de spieren en het verminderen van stress en spanning in het gezicht.

Hoe werkt de Bindweefsel Massage
Door gecontroleerde weefselschade te veroorzaken verbetert de voedingsstatus van de huid en wordt het vegetatieve systeem in evenwicht gebracht.

Een goede trofische toestand van de huid betekent dat de cellen en weefsels goed worden gevoed en dat de stofwisseling in de huid op een gezond niveau is. Dit resulteert in een gezonde, stralende huid met een goede elasticiteit en weinig tekenen van veroudering.

Het vegetatieve zenuwstelsel, ook wel autonome zenuwstelsel genoemd, regelt onbewust en automatisch verschillende functies in het lichaam, zoals de hartslag, ademhaling, spijsvertering en hormoonhuishouding. Het bestaat uit twee delen: het sympathische zenuwstelsel, dat geactiveerd wordt in reactie op stress en inspanning, en het parasympatische zenuwstelsel, dat zorgt voor ontspanning en herstel.

Wanneer het vegetatieve zenuwstelsel in evenwicht is, functioneren beide delen op een gebalanceerde manier. Dit heeft verschillende positieve effecten op het lichaam, zoals een verlaagde hartslag en bloeddruk, verminderde spierspanning en een verbeterde spijsvertering en immuunsysteem. Het in evenwicht brengen van het vegetatieve systeem bij huidbehandelingen draagt bij aan een verbeterde opname van actieve ingrediënten en bevordert de aanmaak van collageen.

Trainer voor deze Masterclass is Isabel Muñoz.

De training is vooral praktijk gericht.

Programma:

10.00u – 12.30u.

Wij starten met het opfrissen van de theorie van het bindweefsel, o.a. invloeden op het bindweefsel, telomeren, vrije radicalen en antioxidanten. Daarna gaan we bij deze masterclass voor de gevorderden eerst nog even de puntjes op de i zetten bij de uitvoering van de bindweefselgrepen die je al in de basistraining hebt aangeleerd.

12.30-13.30u lunch.

13.30-16.30u praktijk, aanleren van een aantal nieuwe grepen om verdieping te geven aan je bestaande huidverbeterende behandelingen.

Na het volgen van deze masterclass bindweefselmassage voor gevorderden kan deze verdieping meteen toegepast worden als een op zichzelf staande behandeling. Ook kan hij heel goed als toevoeging ingezet worden aan een bestaande behandeling.

Door gebruik te maken van deze speciale technieken en bij de behandeling passende producten kan deze massage de huid revitaliseren, hydrateren en verstevigen. Hierdoor krijgen cliënten weer een gezonde en stralende huid.

Docent Isabel Muñoz.

Isabel is sinds 2022 docent bij de Huidexpertclub en zij is een expert op het gebied van massage en heeft jarenlange ervaring in het behandelen van cliënten met de meest uiteenlopende klachten en behoeften. Isabel is een geweldige trainer, haar passie is om voor iedereen die geïnteresseerd het leren van massage- en shiatsu technieken dit op een begrijpelijke en toegankelijke manier over te brengen.

Aanmelden

Data en tarief

Nog geen nieuwe data bekend.

van 09.30 uur tot 16.30 uur

1 dag
6 studie-uren

2023: Lid € 200 geen lid € 270

2024: Lid € 210 geen lid € 285

Belangrijke informatie

Locatie: Huidexpert Club, Nieuweweg 109, 3765 GC in Soest.

Trainer:Isabel Munõz:

Deze ervaren vakvrouw heeft ruime ervaring als docent praktijk schoonheidsverzorging bij particulier en MBO onderwijs van zowel MBO-3 als MBO-4 niveau, onder andere Shiatsu, huidverbeteringsmassage, aroma en thalasso.

Sinds 2018 geeft Isabel docententrainingen en was tot voor kort docent nascholing bij ANBOS. Vanaf 2002 is ze assessor en sinds 2021 lid van de vaststellingscommissie bij Visavi.

– Assessor/ examinator bij KWC sinds 2010
– Assessor/ examinator bij TCI sinds 2015
– Assessor/ examinator bij Visavi sinds 2021 
– ANBOS nascholingsdocent huidverbeteringsmassage, bindweefselmassage, pincements, shiatsu (van 2019 tot juni 2022)
– sinds 2007 eigen schoonheidssalon

Tijd: Je wordt verwacht tussen 9.30 en 10 uur; omstreeks 16.30 uur zal de dag eindigen.

Inclusief: Gebruik koffie/ thee, lunch, gebruik scholing- en trainingsmaterialen en diverse formulieren

Duur van de training:

1 dag (10:00 tot 16:30 uur) inclusief lunch

Groepsgrootte:

Maximaal 8 deelnemers

Niveau:

Gediplomeerd schoonheidsspecialist met minimaal niveau 3