Medische Huidproblemen
Docent Ahmet Turkkani

Hoe vaak twijfel je of je een onrustig plekje wel kan of mag behandelen? Zie jij wel eens vlekjes en huidplekjes bij jouw cliënt waarvan je je afvraagt wat kan ik er mee? Waarschijnlijk komt dit regelmatig voor…

Huidproblemen, maar vooral huidafwijkingen en huidziekten nemen toe en steeds meer consumenten bewandelen de weg van zelfhulp of belanden bij de verkeerde specialist. Dankzij deze training weet je precies wat je als schoonheidsspecialist kunt behandelen en met welke methode.

Moet je ervan af blijven en doorsturen naar een arts? Ook dat leer je met de nodige bijbehorende informatie: ook een arts heeft diverse behandelmogelijkheden. Deze training zorgt voor een stevige brug tussen de behandelmogelijkheden met huidverzorging en medicatie en leert je precies welk probleem je wel of niet kunt behandelen.

Ter info: plaatjes met schokkende huidafwijkingen komen na de lunch! Dit zijn praktijkgerichte foto’s die onderdeel zijn van deze unieke training: foto’s van patiënten via een dermatoloog.

De training is geschikt voor de schoonheidsspecialist die zich een all-round (schoonheids)specialist wil noemen: kortom een ware anti-aging specialist die volledig geïnformeerd is wat er allemaal aangeboden wordt aan andere behandelingen naast je eigen aanbod.

Wat deze 1-daagse training nou nog meer uniek maakt

Er zijn specialisten die alle huidafwijkingen en huidziekten bij naam kunnen noemen bij het bekijken van een afbeelding. Maar de vraag is wat kun je ermee: mag je deze klant behandelen of juist niet?

Commerciële trainingen geven al te vaak aan dat ieders eigen salonmerk het allerbeste ‘medicijn’ is terwijl medisch getinte opleidingen vaak alles en iedereen doorsturen naar een dermatoloog.

Wat is de waarheid en hoe onderscheidt je commercie van realiteit? Hoe zit het met wet- en regelgeving, intakes, dossiervorming etc.??

Op deze dag leer je onderscheiden wat je als schoonheidsspecialist wél kunt doen (in plaats van andersom namelijk zonder de klant te belasten producten aanbieden die geen effect zullen hebben).

 

Programma:

10.00-12.30 theorie van de praktijk o.a. een aantal huidproblemen worden specifiek belicht.

13.30-17.00 demo en vervolg wat kan je als schoonheidsspecialist concreet doen.  

Aanmelden voor deze training

Data en tarief

Woensdag 21 juni

Lid € 295 geen lid € 395

Duur van de training:

1 dag (10:00 tot 16:30 uur) inclusief lunch

Groepsgrootte:

Maximaal 8 deelnemers

Niveau:

Gediplomeerd schoonheidsspecialist met minimaal niveau 3 en 3 jaar werkervaring en huidtherapeut.

Trainer

Ahmet Turkkani

Ahmet Turkkani is een befaamde en enthousiaste huidspecialist die al meer dan 20 jaar actief is binnen de internationale skincare industrie. Zijn doel is de consument bewust maken van wetenschappelijk onderbouwde behandelingen, producten en resultaten waarbij vooral ook de professionele behandelingen centraal staan.

Geïntrigeerd door de wereld van schoonheid in het breedste zin heeft hij van jongs af aan interesse in de beautywereld. Al snel was hij betoverd door de functie en werking van de huid en de verzorging daarvan. Hij nam geen genoegen met enkel de informatie vanuit de opleiding tot schoonheidsspecialist en is zelf de diepte ingegaan qua kennis en kunde binnen huidverbetering en anti-aging. Acne, pigmentvlekken, rosacea of rimpels: hij wou precies weten van het ontstaan maar vooral het behandelen daarvan.

Ahmet is:

  • Meer dan 20 jaar huidspecialist
  • Gespecialiseerde trainer voor huidverbetering en anti-aging
  • Eigenaar van No Nonsense Beauty in Amsterdam