2- daagse Masterclass Micro-Needling

Micro-Needling zin en onzin

                                                                                 

Micro-Needling dag 1.

Algemene theorie docent Marianne van den Broek

Dermapen, skin needling, microneedling, fractional needling… allemaal benamingen voor behandelingen met naaldjes die je huid bewust beschadigen en het zelf herstellend vermogen van de huid stimuleren. Deze techniek is zeer effectief bij het regelmatig toepassen van de behandeling.

Door de micro-needling techniek te combineren met andere behandelingen zoals bijvoorbeeld een peeling of met huidverbeterende producten met speciale cosmetische ingrediënten zal een huid na de behandeling direct er veel beter uitzien.

Kan je zonder een brede theoretische basis, na 1 één-daagse training op een verantwoorde wijze een micro-needling behandeling uitvoeren? Niet dus!!!

Theorie en praktijk vormen samen de basis voor het behandelen van huidproblemen zoals hyperpigmentatie of littekens met micro-needling.

Gedegen kennis van huidopbouw en wondgenezing is essentieel om de filosofie achter micro-needling op een juiste manier te interpreteren.

De conditie van de huid is de eerste prioriteit voor een optimaal resultaat met micro-needling want als de huid in een slechte conditie verkeert is micro-needling helaas niet de juiste keus.

Wil je huidproblemen zoals hyperpigmentatie of littekens behandelen?

Volg deze 2-daagse Masterclass Micro-Needling omdat een training van slechts één dag je écht geen micro-needling specialist maakt!

Micro-Needling dag 2 docent Ahmet Turkkani

Microneedling is een behandeling waarmee de huid gecontroleerd beschadigd wordt en de huid daarna aan de slag gaat met collageenstimulatie. Daar verandert in welk seizoen we ook zijn, dus ook de zomerperiode, helemaal niets aan.

Bovendien in de winter zoeken mensen ook de zon op, denk aan wintersport, winterzon etc. Het is objectiever om te zeggen dat deze behandeling afgeraden wordt als men intensief de zon ingaat en ervoor kiest om actief te bruinen.

Is dat niet het geval dan kan de behandeling ook in de zomer gegeven worden, mits men uiteraard de huid goed beschermt met een sunblock. Ook is het probleem blauwlicht (HEV, uit smartphones, computers etc.) nog erger dan het UV van de zon. Helaas heeft niemand het daarover hoewel het eveneens voor complicaties kan zorgen.

Micro-Needling is de laatste jaren behoorlijk onderhevig aan wildgroei: op social media word je er meteen knap van en straalt je huid van gezondheid. Wil je een directe glow, minder rimpeltjes, wallen, pigmentvlekken, pukkeltjes of rode vlekjes? Laat een micro-needling behandeling doen. Volgens sommige beauty goeroes ben je dan meteen strak, jong en rimpelloos.

Leer alle ins en outs om de zin en onzin te scheiden van de micro-needling verhalen op social media  want zo werkt het niet. Maar hoe werkt het dan wel? Leer dat en veel meer op de 2e dag van docent Ahmet Turkkani.

Download PDF Beauty Professional 2022 Download PDF Beauty Professional 2021

Dag 1: 

Algemene theorie

Docent Marianne van den Broek

 

Programma:

10.00 – 16.30 uur

Algemene theorie

Celbiologie,

DNA, huidlagen,

Wondvorming en heling

Litteken- vorming en -behandeling

 

Dag 2: 

Micro-Needling Praktijk

Docent Ahmet Turkkani

 

Programma:

10.00-12.30 theorie van de praktijk

13.30-17.00 praktijk behandelen van huidproblemen o.a. hyperpigmentatie, littekens

Deze 2-daagse training is in zijn geheel te volgen maar ook in delen:

Dag 1 = start dag
Dag 2 = expert dag

Een vrijstellingscertificaat om dag 1 over te slaan is onderdeel bij de individuele aanmelding.

Aanmelden voor deze training

Data en tarief

Geen data beschikbaar!

Lid € 475 geen lid € 625

Alleen dag 2: lid € 295 geen lid € 395

Praktijk

Tijdens het praktijkgedeelte voer je onder deskundige begeleiding een basis of gevorderde of masterclass micro-needling-behandeling uit.

Duur van de training:

2 dagen (10:00 tot 16:30 uur) inclusief lunch

Groepsgrootte:

Maximaal 6 deelnemers

Niveau:

Gediplomeerd schoonheidsspecialist met minimaal niveau 3 en 3 jaar werkervaring

Trainers

Dag 1: Marianne van den Broek

In 1982 gestart met de opleiding tot schoonheidsspecialist waarna allerlei opleidingen binnen deze branche volgden tot met de diverse specialisaties en HBO medische Basiskennis.

Een leven lang leren is op haar van toepassing.

Speerpunt is acne in al haar facetten.

Om de zin en onzin over acne en huidverbetering goed te scheiden is kennis en kunde noodzakelijk.

Voortschrijdende inzichten noodzaken de schoonheidsspecialist hun kennis bij te schaven teneinde de praktijk op een juiste manier toe te passen.

Activiteiten:

Van 2001 tot 2010 bestuurslid ANBOS als vicevoorzitter, secretaris-penningmeester.

Van 2010 – 2017 docent acne nascholing ANBOS.

Van 20001 – 2020 Docent bij diverse scholen en ondernemingen.

Marianne is:

  • Voorzitter jury Beauty Award
  • Bestuurslid CIDESCO sectie Nederland
  • Examinator KWC

 

Dag 2: Ahmet Turkkani

Ahmet Turkkani is een befaamde en enthousiaste huidspecialist die al meer dan 20 jaar actief is binnen de internationale skincare industrie. Zijn doel is de consument bewust maken van wetenschappelijk onderbouwde behandelingen, producten en resultaten waarbij vooral ook de professionele behandelingen centraal staan.

Geïntrigeerd door de wereld van schoonheid in het breedste zin heeft hij van jongs af aan interesse in de beautywereld. Al snel was hij betoverd door de functie en werking van de huid en de verzorging daarvan. Hij nam geen genoegen met enkel de informatie vanuit de opleiding tot schoonheidsspecialist en is zelf de diepte ingegaan qua kennis en kunde binnen huidverbetering en anti-aging. Acne, pigmentvlekken, rosacea of rimpels: hij wou precies weten van het ontstaan maar vooral het behandelen daarvan.

Ahmet is:

  • Meer dan 20 jaar huidspecialist
  • Gespecialiseerde trainer voor huidverbetering en anti-aging
  • Eigenaar van No Nonsense Beauty in Amsterdam