Bruidstylist

 Leer een bruidsmake-up aanbrengen als een Pro in 2 praktijkdagen

Cursus in het kort
Een professionele training van 2 dagen, waarin alle basistechnieken van de naturel en bruidsmake-up uitgelegd worden. Vooraf theorie bestuderen en het maken van thuisopdrachten om de trainingsdagen efficiënter en dynamischer te laten verlopen.

Leerdoelen
Leer zowel het correct aanbrengen van een naturel- en bruidsmake-up en het kunnen inschatten waarom je bepaalde make-up producten kiest en hoe je deze met een maximaal effect toepast. Ook het herkennen en corrigeren van schoonheidsfoutjes in het gezicht leer je. Om deze dynamische training te volgen is basiskennis van verschillende make-up producten en materialen een pré.

Thuisopdracht
Een goede voorbereiding voor deelname aan deze training is NOODZAKELIJK.

Bij inschrijving van de cursus ontvangt de cursist een opdracht om thuis te maken. Deze bestaat uit het doornemen van een reader over make-up kwasten en uitleg over make-upproducten. Wanneer deze is doorgenomen kunnen een 10-tal meerkeuze vragen worden beantwoord. De cursist stuurt de antwoorden op. Als praktijkopdracht dient een foto gemaakt te worden van een opgemaakt gezicht.

Doelstelling voorbereiding van de thuisopdracht: de cursist dient zich in te lezen in de theorie van materialen en make-up producten middels zelfstudie. Het behandelen van deze theorie zal anders te veel tijd in beslag nemen op de training dag zelf en dan blijft er weinig tijd over voor de praktijk. Zo kan de cursist zich goed ingelezen en heeft voldoende basiskennis om aan de dag deel te nemen. Door de foto’s en de antwoorden op de vragen is het voor de docent inzichtelijk wat het kennisniveau is van de cursist op het gebied van het aanbrengen van make-up. Ook kan de docent beter inschatten waar mogelijke “knelpunten” zitten en waar aan de techniek bijgeschaafd zal moeten worden. Natuurlijk wordt er tijdens de praktijk stil gestaan bij de producten en materialen, maar niet te veel theorie om de dynamiek in de dag te kunnen behouden.

De praktijkdagen
Er wordt gewerkt in groepjes op elkaar. Stap voor stap wordt ieder product wat we gebruiken besproken. Tijdens de praktijk worden de deelnemers stap voor stap begeleid en kunnen altijd vragen stellen over het onderdeel wat we op dat moment behandelen. We zullen oefenen met de basisvaardigheden (juiste manier aanbrengen van een oogpotlood) maar ook met specifieke technieken zoals een correctie van bijv. hangende oogleden. Voordeel van het volgen van deze training Professionele Bruidsmake-up is – wanneer je de stappen van de bruidsmake-up je eigen gemaakt hebt – de perfecte kennis én de basis hebt voor het creëren van iedere andere make-up.

Foto’s worden tijdens de praktijk geprojecteerd: ‘van begin tot eind resultaat van bruidsmake-up’.

De training is incl. het gebruik van een basismake-up pakket en een kwasten set. Professionele materialen zoals kwasten set en basis make-up producten zijn aan het einde van de cursusdag aan te schaffen. Iedere cursist ontvangt na het correct beantwoorden van de vragen tijdens de evaluatie een certificaat en een naslagwerk voor thuis.

Dagindeling

Dag 1
  9:30      
Ontvangst
10:00      Voorstellen/ kennismaken en in beeld krijgen wat hun eigen aanvullingen zijn op leerdoelen.
                  Uitleg van de praktijkles van deze dag.
10:30      Start praktijk eerste groep.
13:00      lunch
13:30     
Start praktijk tweede groep.
16:30      Afronden: uitleg opdrachten voor thuis.
17:00/17:30 einde 1e dag

Dag 2
  9:30      
Ontvangst
10:00      Bespreken thuisopdracht en uitleg van de 2e praktijkles:
                  Aanbrengen naturelmake-up en deze finetunen tot een bruidsmake-up.
                  We maken de bruidsmake-up af met een bruidskapsel.
10:30      Start praktijk eerste groep.
13:00      lunch
13:30     
Start praktijk tweede groep.
16:30      Evaluatie(formulier) en uitreiken certificaat.
17:00/17:30 einde training

 

Puntenwaardering voor deze training                                                                                                                                                   

  • Per praktijk dag worden 6 punten toegekend 6×2: 12
  • Cases vooraf en vooraf een praktijkopdracht: 2
  • Opdracht vooraf aan de 2de dag is portfolio van 2 foto’s, 2 verschillende gezichten.
    Deze opdracht van aangebrachte make-up laat (voor en na) zien wat er de 1e dag geleerd is: 2
  • Extra praktijkopdracht: maak moodboards van een koele en een warme bruidsmake-up: 1
Aanmelden

Data en tarief

23 augustus 2021 & 9 oktober 2021 Bruidstylist. Lid € 225 Geen lid € 345

Aanmelden

Duur van de training:

2 dagen (9:30 tot 16:30 uur) inclusief lunch

Groepsgrootte:

Maximaal 6 deelnemers

Niveau:

Gediplomeerd schoonheidsspecialist met minimaal niveau 3

Trainer

Desiree Bakker drievoudig Nederlands kampioen Avond- en Fantasiemake-up. Desiree is gediplomeerd visagiste, hairstyliste en schoonheidsspecialiste met ruim 20 jaar ervaring. Ze werkt regelmatig voor tal van opdrachtgevers, zoals bij musicals, modeshows en voor de media.

Ze verzorgt fotoshoots, (individuele) make-up-workshops en make-up en hairstyling voor bruiden en veel modellen.

Desiree is eigenaresse van schoonheidssalon Excellence in het Zeeuwse Goes waar ze inmiddels 22 jaar fulltime met veel plezier haar klanten adviseert op het gebied van make-up en huidverbetering. Naast haar passie voor make-up heeft ze liefde voor schoonheid.

Haar motto Gebruik make-up om de persoonlijkheid van je cliënt te accentueren. Durf te experimenteren met make-up, door het vaak te doen word je steeds beter. Oefening baart kunst!