Verdiepingsdag De Huid en Voeding

De invloed van voeding op huidgezondheid

Docent Kathinka Steenbak 

De huidgezondheid speelt een cruciale rol in het algehele welzijn en zelfvertrouwen van onze klanten. Huidproblemen zoals acne, eczeem, psoriasis en vroegtijdige veroudering kunnen aanzienlijke fysieke en emotionele impact hebben.

Hoewel veel factoren bijdragen aan de gezondheid van de huid, suggereert een groeiend aantal onderzoeken dat voeding een significante rol speelt.

Voeding voorziet de huid van essentiële voedingsstoffen die nodig zijn voor regeneratie, bescherming en herstel van het lichaam en dus ook van de huid. Onjuiste voedingsgewoonten kunnen leiden tot inflammatoire reacties, hormonale disbalans en een verslechtering van de huidconditie.

Tijdens deze verdiepingsdag kijken we naar de relatie tussen voeding en huidgezondheid en onderzoeken we welke voedingsstoffen positief of negatief bijdragen aan huidproblemen.

Het doel van deze training is om een beter inzicht te krijgen in hoe verschillende voedingspatronen en specifieke voedingsstoffen de huidgezondheid beïnvloeden.

We zullen onderzoeken of bepaalde diëten of voedingscomponenten verband houden met de ernst en frequentie van huidproblemen en of dieetinterventies kunnen bijdragen aan een verbeterde huidconditie.

Deze verdiepingsdag kan alleen gevolgd worden als eerder de Basistraining De Huid, Voeding en Cosmetische Ingrediënten gevolgd is.

Aanmelden voor deze training

Data en tarief

Woensdag 30 oktober 2024.

Geen lid € 285     Lid € 210

Belangrijke informatie

Locatie: Huidexpert Club, Nieuweweg 109, 3765 GC in Soest.

Tijd: Je wordt verwacht tussen 10.30 en 11 uur; omstreeks 17.30 uur zal de dag eindigen.

Inclusief: Gebruik koffie/ thee, lunch, gebruik scholing- en trainingsmaterialen en diverse formulieren

Duur van de training:

1 dag (11:00 tot 17:30 uur)

Groepsgrootte:

Maximaal 8 deelnemers

Niveau:

Gediplomeerd schoonheidsspecialist met minimaal niveau 3

Trainer

Kathinka Steenbak

Kathinka Steenbak, is tijdens haar analistenopleiding getriggerd in de relatie chemie en huid en besloot een opleiding huidzorg te volgen. Sinds 1990 heeft ze een praktijk voor cosmedische huidzorg. Daarnaast heeft ze 15 jaar ervaring als docent; kortom: een pure vakvrouw.  Na het behalen van het diploma STIVAS A en B heeft ze verschillende opleidingen gevolgd o.a.:

  • HBO medische basiskennis.
  • Opleiding Holistische leefstijl, NLP.
  • Medische micro-Needling.
  • Chemische peelings.
  • Verwijderen van huidoneffenheden.
  • OERsterk coach opleiding (preventie, leefstijl, het samenspel tussen psychologie en fysiologie).

Beoordelen en analyseren van cosmetica